El confident dels reis - Assumpció Cantalozella

Dícese de los políglotas o practicantes de lenguas varias.

Moderador: Larús

Avatar de Usuario
Ginebra
Foroadicto
Mensajes: 3472
Registrado: 29 Mar 2005 19:48
Ubicación: por aquí y por allá...

El confident dels reis - Assumpció Cantalozella

Mensaje por Ginebra » 04 Feb 2017 20:37

Imagen

Data de publicació: 20/09/2012
264 pàgines
ISBN: 978-84-7588-325-0
Codi: 171608
Format: 15 x 23 cm.
Presentació: Rústega amb solapes
Col·lecció: A TOT VENT-RÚST
Tots els fets històrics han tingut testimonis des de l'ombra. Durant els regnats de Pere I i del seu fill Jaume el Conqueridor, el conseller més pròxim va ser Guillem de Cervera, un personatge fascinant que en aquesta novel·la fa la pròpia crònica de les tres dècades més apassionants de la història de Catalunya. La corona catalana va viure, a principis del segle XIII, vicissituds de tota mena: l'engendrament del rei Jaume, la mort del seu pare a la batalla de Muret, les conspiracions de palau, la persecució dels càtars, les disputes amb el Vaticà, la conquesta de Mallorca... El conseller reial recrea aquests episodis amb la vivesa del testimoni i del confident. Aventures i emocions, història i llegenda de quan Catalunya ha d'abandonar el nord i girar els ulls cap al sud.
bé, està força bé. Estructura i narració totalment correctes, amenes, enganxa. El rigor històric és present quan a fets, i l'autora fa versemblants les veus dels personatges sense anar més enllà. El que trobo és, i crec que la autora així ho pretén, l'excés de mitificació del rei. Sí que de vegades, en la història, sorgeixen persones excepcionals, però això de què un nen de 6 anys s'imposi a un mestre templer.. no sé, ho veig una mica desmesurat :wink:

d'altra banda, com deia, és una manera d'endinsar-se en la història que es recull a les cròniques del segle XIII d'una forma molt amena
Alea iacta est. Atribuido a Julio César

Recuento 2019

Responder